- Ostrze: stal molibdenowo-wanadowa
- Rękojeść: drewno pakkawood
- Twardość: 56-58 HRC
- Długość całkowita: 25,5 cm
- Długość ostrza: 13,5 cm
- Szerokość klingi: 3,0 cm
- Grubość klingi: 1,8 mm
- Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
- Waga: ok. 80 g
Przedstawiamy japoński nóż Yasuhiro z serii Katsu, idealnie sprawdza się w krojeniu produktów małych i średnich, dzięki swojemu rozmiarowi również nadaje się do obierania owoców i warzyw. Doskonale sprawdza się podczas codziennych prac kuchennych. Uniwersalny nóż kuchenny, z powodzeniem może zastąpić długi nóż szefa kuchni, gdy staje się on nieporęczny. Seria Katsu to połączenie czarnego drewna Pakka z wysokowęglową stalą nierdzewną 420J2.